فصل دوم خوانا سازي قلعه ناصري ايرانشهر به پايان مي‌رسد

محمد حيدري،مسئول پروژه خواناسازي قلعه ناصري ايرانشهر با اعلام خبر فوق به ميراث آريا(chtn ) گفت:‌فصل دوم خوانا سازي اين قلعه درسه کارگاه انجام شده که نخستين بخش آن آوار برداري از قسمت‌هاي صدمه ديده حاکم نشين اين قلعه است که در اثر بارندگي هاي اخير در اين استان فرو ريخته بود.

وي در ادامه با بيان اينکه 10 ميليون تومان اعتبار براي اين پروژه در نظر گرفته شده است،افزود: عمده فعاليت‌ها در قسمت سربازخانه شماره يک که 2 هزار و 318 متر مربع زير بنا دارد ،حياط مرکزي آن با زيربناي هزار و 270 متر مربع و همچنين اصطبلي که در مجاور اين سرباز خانه قرار دارد با متراژ هزار و197 متر مربع ، صورت گرفته است.

حيدري تصريح کرد: تمامي سرباز خانه شماره يک که در ضلع جنوب شرقي قلعه قرار گرفته به طور کامل خاکبرداري و پلان آن برداشته شده است. همچنين اصطبلي که در مجاورت اين سرباز خانه قرار دارد از زير خاک به طور کامل خارج شد.

وي با اشاره به اينکه تا دو روز ديگر فصل دوم پي يابي اين قلعه به پايان مي‌رسد گفت:‌‌ در صدد هستيم قلعه و سازه هاي معماري آن را به صورت اوليه در بياوريم زيرا اين قلعه در دوره اي تحت تملک ژاندارمري وقت بود که پس از تخليه،شهرداري قصد احداث ميدان ميوه و تربار را در اين قلعه داشت.

مسئول پروژه خوانا سازي قلعه ناصري ايرانشهردر ادامه يادآور شد: فصل نخست پي يابي اين قلعه در سال 80 صورت گرفت که در اين فصل بخش هايي از حاکم نشين ،شبکه آبيار ي، حمام و قسمت هايي از سربازخانه شماره يک آوار برداري و نقشه اجرايي آن تهيه شد که در پايان فصل نخست حمام اين قلعه به طور کامل و10 درصد از سربازخانه مورد باسازي قرار گرفت.

حيدري اضافه کرد:‌ در صدد آماده سازي طرحي هستيم که بر اساس آن با توجه به ميزان اعتبار، تمامي سازه هاي معماري تخريب شده در قلعه را که 36 هزار متر مربع است را در يک برنامه زماني 3 تا 5 ساله پي يابي و بازسازي کنيم.

به گفته وي، قلعه ناصري ايرانشهر در عهد ناصرالدين شاه قاجار ساخته شده که پس از قلعه بمپور بزرگترين و در عين حال مهمترين قلعه در استان است./117

انتهای پیام/

کد خبر 138705232